Zakynthos – tips til din ferie på Zakynthos i Grækenland

Italienerne har altid haft en særlig svaghed for denne ø lige siden venetianerne herskede over den under navnet Zante i det 15. og 16. århundrede. De kaldte den også Fior di Levante eller Østens Blomst. Zakynthos er primært en bjergrig ø begunstiget med rig vegetation, smukke strande og mange brændingshuler.

Strande og skildpadder
Blandt de bedre kendte strande, hvor de rige og berømte også kommer, er Navagio, Laganas og Volimes’ blå grotter. Laganas stranden er et sjældent ynglested for karetteskildpadden (caretta caretta), der er en truet dyreart. I de senere år har man taget skridt til at beskytte skildpadderne mod masseturismens ødelæggelser og bådenes driven for anker ved at udnævne Laganas til en national naturpark. Fænomenet er gribende. Hver sommer fra juni til august går hunskildpadderne op på land om natten, lægger deres æg og dækker dem til med sand. Efter 55 dage kommer babyskildpadderne ud af æggene, og ved en gådefuld navigation kravler de ned mod havet. Desværre når kun en eller to af 1.000 udklækkede voksenalderen. Det skyldes ofte ren og skær skødesløshed fra turisters side. Så derfor, hvis du bekymrer dig om naturen og dyrene, træd forsigtigt på Laganas stranden. Foreningen for Fredning af Havskildpadder gør døgnet rundt et stort stykke arbejde for at beskytte ynglestederne. Følgende strande har det blåt flag på Zakynthos: Alykanas, Alykes, Amboula Psarou, Tsilivi, Bouka og Ampoula Tragaki.

Læs mere om skildpadderne på Zakynthos

Stamfani og Arpia
22 sømil syd for Zakynthos ligger de to Strofades småøer, Stamfani og Arpia, som begge kan nås med båd fra hovedhavnen på Zakynthos. Strofades er voksested for flere end 250 plante- og blomsterarter. Småøerne er en del af Zakynthos’ nationale havpark, og mindst 1.200 trækfuglearter holder til der. Siden 1241 har der været et kloster på Stamfani.

Festligheder og lokale traditioner
På øen Zakynthos finder Vinfestivalen sted i byen Marchairada i begyndelsen af september og den Sorte Rosinfestival i byen Sarakiniko, ligeledes i september.

Eksterne hjemmesider om Zakynthos
Her finder du links til andre hjemmesider med tips og informationer til din ferie på Zakynthos i Grækenland

Zakynthos turistkontor

 

VN:F [1.9.22_1171]
Din mening om artiklen
Rating: 1.0/6 (1 vote cast)
Zakynthos – tips til din ferie på Zakynthos i Grækenland, 1.0 out of 6 based on 1 rating

Om Marie

Hej, mit navn er Marie og det er mig der sammen med mine venner skriver her på bloggen Marie Was Here. Efter at have arbejdet mange år i rejsebranchen og besøgt utallige hoteller og ferieboliger har jeg valgt at dele mine oplevelser med dig. Er du ligesom mig træt af de mange hotel søgemaskiner der laver upersonlige og ofte ukorekte beskrivelser af hoteller og ferieboliger, så håber jeg du får glæde af min blog. Har du lyst til at skrive en kommentar eller måske en beskrivelse af et unikt hotel, så er du altid meget velkommen.
Dette indlæg blev udgivet i Rejsetips. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>